Zeeuws klassiek magazine cover shoot

Het verhaal achter de cover shoot

Het is alweer een tijdje geleden dat we de beelden hebben gemaakt voor het Zeeuws klassiek magazine. Maar wilde graag het verhaal achter de foto’s met jullie delen. We hadden twee shoots nodig om het resultaat te krijgen wat het uiteindelijk is geworden. Maar met heel veel gezelligheid, lachen, teamwork en….wind.

Ik werd een aantal maanden gelden benaderd door La Dolce Vita om de cover te fotograferen voor het magazine van Zeeuws Klassiek. Dit is een magazine dat tweemaal per jaar uitkomt en ze laten in het magazine zien dat Zeeland rijk is aan cultuur.

De fotoshoot

Voor de cover moest ik me wel aan een aantal criteria. o.a. De paalhoofden van Zeeland moesten te zien zijn, een muziekinstrument moest bespeeld worden (dit moest er wel professioneel uitzien), een diagonaal omdat de tekst al op een bepaalde plaats op het magazine kwam, een blauwe lucht, wapperende haren voor de beweging enz.

We moesten dus een goede dag uitkiezen met een blauwe lucht en wind. Inmiddels had ik Chantal Kerkhove voor de visagie en de haar styling gevraagd en Sunna Neuféglise als model. We hebben al meerdere keren samengewerkt en zijn helemaal op elkaar ingewerkt. Dus dat zou voor mij ook fijn werken zijn, dan hoefde ik me daar geen zorgen om te maken. De goede dag uitkiezen was wel wat moeilijker. We hebben alle drie een drukke agenda en het moest die dag dan ook goede weer zijn. Dat werd uiteindelijk best een uitdaging. We hadden ook nog een muziek instrument nodig , maar gelukkig mocht Sunna een antieke viool lenen en had van haar moeder een paar instructies gehad hoe ze de viool moest vasthouden, want de greep en de houding was zeer belangrijk! Wat ook weer een uitdaging was, want er mocht ook geen zand aan en in de viool komen, maar we gingen naar het strand….

Zo gingen we bepakt met camera, reflectiescherm, viool en punt kam op weg naar het strand van Vlissingen.

De eerste afspraak die we hadden was het helaas geen goed weer. De lucht was niet mooi blauw, maar we besloten om de shoot wel te doen, om alvast een aantal dingen uit te sluiten en te oefenen.

Alles hadden we bij ons, reflectiescherm, viool en punt kam.

De krullen vlogen er gelijk weer uit.

Zeeuwse strand en wind

De tweede afspraak was het perfect weer. We hadden blauwe lucht en wind. Alleen was het handig geweest om van te voren windkracht 4 te bestellen want nu hadden we windkracht 10. Chantal had de krullen in Sunna’s haar gezet in de studio en toen ze de rollers eruit haalde op het strand vlogen de krullen er gelijk weer uit. De volgende uitdaging met de wind was, dat we de paalhoofden op de achtergrond moesten hebben, maar de wind precies verkeerd waaide, dus alles waaide in het gezicht van Sunna.  Meerdere pogingen gedaan, maar het wilde gewoon niet lukken. Achter een duin, uit de wind, gaan staan, maar dan hadden we weer niet de goede achtergrond en met het haar ging het ook niet helemaal goed. Het reflectiescherm was ook bijna niet vast te houden.

Wat ook heel leuk was dat er een hond, heel enthousiast door alle spullen vloog. We hebben alleen maar staan gillen!

De tijd begon te dringen en we moesten nu echt wel een goed shot gaan maken. Dus besloten we om een plekje tussen laag duingras te pakken, met de paalhoofden op de achtergrond. Chantal moest ondertussen het reflectie scherm vast houden en met de punt kam het haar van Sunna uit haar gezicht houden. Sunna moest op de expressie in haar gezicht letten en ik moest precies op het moment de ontspan knop indrukken. Onhandig allemaal. Op het moment dat we dachten we moeten nu echt weg, kwamen er twee dames langs wandelen. Dus ik vroeg ze of ze ons konden assisteren. Ik vroeg: Kan één van jullie of het reflectiescherm vasthouden of het haar uit haar gezicht houden met de punt kam (waar dat ding toch niet allemaal goed voor is, heeft ons in Rome ook een keer gered). Ze gingen voor het reflectiescherm (wat ook best een uitdaging was met die wind) en zo hebben we onze cover kunnen schieten!

De selectie

Daarna begon het uitzoeken. Ik maakte een keuze welke ik geschikt vond en liet deze aan Sunna zien. Ze liet deze op haar beurt weer aan haar opa en moeder zien of de greep in orde was.

Het resultaat

De eerste shoot maakte ik aan het einde nog deze foto van Sunna. En die hebben ze voor de achterkant van het magazine gebruikt.

Het magazine

Heb jij hem al ergens gezien?

Visagie: Chantal Kerkhove - Model: Sunna Neufeglise - ontwerp: La Dolce Vita
Ps. excuses voor de filmpjes en telefoon- en camera foto's door elkaar. Maar vond dat je zo een beter beeld kreeg van de dag.

♥ Wil jij nou ook graag een mooi portret van jezelf? Ben je nog nooit professioneel gefotografeerd? Klik dan hier voor de mogelijkheden of stuur mij een bericht.

♥ Of wil jij graag leren hoe je zo’n portret maakt? De workshop data van 2019 zijn bekend. Voor The Basics en The Masterclass.

♥ Je kan ook een portretsessie aan iemand kado doen. Dan maak ik een tof ingepakt kado voor je met een kadobon, de waarde op de bon kun je zelf bepalen

♥ Het lijkt me heel leuk om je te ontmoeten en van jou een mooi portret te maken!

 

Liefs, Linda