Wil je even een fotootje van me maken?

Deze vraag krijg ik wel eens, kan je zomaar een paar fotootjes van mij maken, ik heb maar een paar nodig.

En dat mag gevraagd worden, begrijp me niet verkeerd.

Maar in deze blog wil ik je laten zien dat, wat ik doe, niet zomaar even een fotootje maken is.

 

Een paar weken geleden kwam Quinty in de studio. Een prachtige meid om te zien,maar nog nooit professioneel gefotografeerd. Nu vind ik het tegenwoordig leuk om voor en na foto’s te laten zien, dus vroeg ik haar of ze voor de witte muur wilde staan en dan kon ik een foto van haar maken. Twee foto’s en klaar (dat is dus even een foto maken, dat kost ook niet zoveel tijd).  Wat er dan bij komt is dat ik vraag of je zonder make up wilt komen, met alleen dagcrème op, omdat de visagiste het er anders eerst af moet halen. Op zich is dit natuurlijk al een dingetje, daarbij kent ze me nog niet en dan vraag ik meteen of ik een foto van haar mag maken. Lastig! Maar uiteraard vond Quinty het geen probleem.

Daarna ging ze bij Sophie in de stoel zitten, die stelt haar allerlei vragen en begint aan de visagie. Dan begint het voor mij al. Trouwens het begint al als ik een hand geef om mezelf voor te stellen. Daarvoor heb ik uiteraard de studio grotendeels klaar gemaakt en ligt mijn camera klaar. Als ze op de visagie kruk zit dan begint mijn praatje. Wat doe je ? Wat wil  je met je haar ? e.d. Zodat ze zich een beetje op haar gemak gaat voelen. Want het is voor 9 van de 10 best moeilijk om op de foto te gaan. ‘Want ja, ik ben niet fotogeniek’

Tijdens of na de visagie gaan we de kleding uitzoeken wat het beste bij haar past. En wat het altijd goed doet is de kleur terug te laten komen die het meeste lijkt op je oogkleur. Deze keer wilde ik graag witte en zwarte kleding.

In de visagie stoel is ze rustig geworden, maar als het moment van de foto daar gaat komen dan komt het zenuwachtige weer naar boven. ‘Jij moet wel zeggen wat ik moet doen’ (dit zegt namelijk iedereen, wat ook helemaal niet erg is, want ik ga je zeker zeggen wat je moet doen en helemaal begeleiden naar die top foto van jou).

Allereerst begin ik met wat standaard foto’s, want om een goede foto te gaan maken, kijk ik hoe je beweegt, wat je automatisch doet (dit is meestal het leukste) en hoe ik je zo spontaan mogelijk en zoals jezelf op beeld kan zetten.

Hieronder de before en after foto van Quinty (visagie en haar styling van Sophie Bliek)

BEFORE       AFTER

Dan komt de foto niet zo als hierboven, zoals de After foto, uit mijn camera rollen. Dan gaat hij nog door Photoshop, waar ik de laatste oneffenheden weghaal en mijn eigen bewerking erover heen laat gaan.  Links is ‘So out of camera’.

Before Photoshop                 After Photoshop

En wat is dan zie ik Quinty, een sterke uitstraling en een prachtige meid!

Het is voor mij dus helaas niet mogelijk om even een ‘fotootje’ te maken, want dan krijg je niet het beeld dat ik laat zien op mijn website en wat waardevol is om te hebben.

 Wil jij nou ook graag een mooi portret van jezelf? Ben je nog nooit professioneel gefotografeerd? Klik dan hier voor de mogelijkheden of stuur mij een bericht.

 Of wil jij graag leren hoe je zo’n portret maakt? De workshop data van 2019 zijn bekend. Voor The Basics en The Masterclass.

♥ Je kan ook een portretsessie aan iemand kado doen. Dan maak ik een tof ingepakt kado voor je met een kadobon, de waarde op de bon kun je zelf bepalen

♥ Het lijkt me heel leuk om je te ontmoeten en van jou een mooi portret te maken!

 

 

 

 

Liefs, Linda