Wat is personal branding?

Regelmatig krijg ik de vraag wat mijn specialiteit is als fotograaf. Dan is mijn antwoord op deze vraag: ‘Ik ben portret- en personal branding fotograaf   voor  vrouwelijke ondernemers die beelden nodig hebben voor Social Media, website en marketing doeleinden. Beelden waar ze kunnen laten zien wie ze zijn en waar ze voor staan, want vaak krijg ik de vraag ‘Wat is personal branding dan precies?’.

Wat is personal branding

Personal branding is jezelf presenteren als merk. Jij bent het gezicht van jouw bedrijf en jouw droomklanten willen graag zien met wie ze in zee gaan. Wat maakt jou uniek en waarom mogen ze voor jou kiezen? Ik zeg altijd je social media of je website is vergelijkbaar met de etalage van jouw winkel. Hierin laat je ook zien wat het belangrijkste is en wat jouw klanten kunnen kopen bij je.

Wat maakt jou uniek

In jouw branding kan je laten zien wat jou uniek maakt. Welke kennis en skills heb je waarmee je iemand kan helpen. Iedereen is uniek! Daarom is het zo belangrijk om zichtbaar te worden voor diegenen die jij kunt helpen met die kennis.

Mijn producten of foto’s van mezelf?

Foto’s van jezelf! Je verkoopt zoveel meer dan je product. Daarom lekker zichtbaar worden voor jouw klant. Natuurlijk kan je af en toe een foto van een product laten zien, maar op Social media vinden jouw volgers het juist leuk om jou te zien. Ze zijn nieuwsgierig wat jij doet en waar je voor staat. ‘Ja, maar niemand zit toch op mij te wachten’. Juist wel. Daarom volgen ze jou 😉

Waarom is het zo belangrijk?

Je wilt graag dat jouw droom klanten JOU leren kennen. Waarom doe jij wat je doet ? Ben je bijvoorbeeld een coach. Dan wil je graag bv betrouwbaar overkomen. Als iemand de foto ziet dat hij/zij denkt ‘Met haar wil ik graag een afspraak maken voor een gesprek’

Scrollen

Dagelijks wordt er uren doorgebracht op de telefoon. Dit omdat we entertainment zoeken. 1000-den beelden komen er voorbij. Daar wil jij natuurlijk uitspringen met jouw beelden. Dat iemand stopt bij jouw foto en naar jouw account doorklikt en gaat lezen wat jij te vertellen hebt, je gaat volgen en uiteindelijk ‘verliefd’ op je wordt en jouw kennis of product wilt kopen.

Zichtbaar worden

Daarom is het zo belangrijk dat jij zichtbaar wordt. Dat je jezelf laat zien met foto’s die precies bij jou passen. Foto’s die jouw verhaal vertellen en jou in een spotlight zetten en jou laten stralen.

Beeldbank

Met een personal branding fotoshoot gaan we beelden maken die precies bij jou en jouw merk passen. Deze beelden vormen dan uiteindelijk jouw eigen beeldbank. Beelden die jij kunt inzetten op je Social media kanalen, je website, maar natuurlijk ook voor drukwerk en marketing doeleinden.

Ben je benieuwd wat ik voor jouw personal branding kan betekenen? Vraag dan een gratis brand gesprek aan. Dan vertel ik je graag wat ik voor mogelijkheden voor jou zie.

Liefs, Linda

Gratis E-Book The Power of Posing

 

Dit e-book heb ik speciaal geschreven voor jou als liefhebber van portretfotografie. Het maakt niet uit of je beginnend of gevorderd bent. Als jij meer wil weten hoe je het beste iemand door de poses heen kan loodsen, hoe je die volledige connectie met diegene maakt die voor jou lens staat en zo de energie van iemand kan shiften voor betere resultaten. Waardoor niet alleen je model een veel toffere ervaring heeft tijdens de shoot, maar ook jij veel meer haalt uit elke fotoshoot.

Facebook Groep: Community voor (portret) fotografe: Waanzinnige portretten in je eigen stijl

 

Een community voor (hobby) fotografen waar we kennis delen met elkaar. Elkaar inspireren en waar je terecht kunt met al je vragen over fotografie, ondernemen en mindset. Dus heb je een passie voor fotografie sluit je dan gezellig aan. Aanmelden kan via onderstaande link.