Wanneer ben je fotogeniek?

Fotogeniek zijn

Wanneer ben je nou fotogeniek?

De meeste mensen die voor mijn lens staan of als ik vraag om een foto te maken, zeggen dan tegen mij. ‘ehm nee hoor, ik ben niet fotogeniek’ of (dit is ook een leuke) ‘ik plak niet op foto’s’ 🙂

99 % van de 100 % zegt dit tegen mij. Dan is mijn reactie altijd, ‘ik vind het mijn taak om jou mooi op de foto te zetten, dus je hoeft niet fotogeniek te zijn’.

Eerder schreef ik al een blog over mijn tweelingnichtjes Floor & Suus, die zien er, qua uiterlijk, helemaal hetzelfde uit, maar als ik een foto van ze ga maken dan verandert er iets. Floor heeft er een gevoel voor en kan zo een ‘modellen blik’ opzetten, terwijl Suus dat helemaal niet heeft. Ook al kan ik van haar een goede foto van haar maken, zoals ze is. Transformeert Floor en kan mij die blik geven die ik in een model zoek. Lees hier de blog over de meisjes.

Sommige mensen staan gewoon altijd goed op een foto en het merendeel wordt toch een beetje zenuwachtig als er een camera in de buurt is. Vaak gaan ze dan ook rare gezichten trekken, wat niet bevorderlijk is voor een leuke foto. Daarom bestaat mijn werk voor het grootste gedeelte uit praten, iemand op zijn gemak stellen en door een shoot heen loodsen. En weten wanneer ik mijn camera tevoorschijn kan halen.

Modellen

Als ik een model voor mijn lens heb, dan hoef ik dat veel minder te doen. Dan geef ik alleen instructies hoe ik het beeld wil hebben en welke blik. Het model heeft geoefend en weet welke kant van haar gezicht het ‘mooiste’ is en weet ook welke dingen er voor haar goed of niet goed werken.

Studio

Twee weken geleden bijvoorbeeld, had ik een afspraak in de studio met Teline en haar ouders, Teline is sinds eind vorig jaar begonnen met fotoshoots en is al op een hele goede weg. Nu kwam ze bij mij en Sophie, die haar visagie en haar styling ging doen. We hebben eerst besproken welke kleding we gingen gebruiken en welke foto’s we gingen maken. Voor het gemak had ik een mood board (ter inspiratie) gemaakt. Uiteraard bespraken we dat we qua visagie niet te veel zouden doen, omdat Teline nog maar 10 jaar is. En ondertussen kletste ze de oren al van mijn hoofd en deed ze dansjes in de studio 🙂

Visagie en haren waren gedaan en kleding was aan en ik pakte mijn camera en BAM, die blik! Daar word ik blij van. Ze volgde mijn instructies precies op en we werden allemaal heel erg blij van het resultaat. En Teline had het zichtbaar naar haar zin! Tijdens de serieuze blikken, trok ze allemaal leuke en gekke bekken. En kwebbelde ze 100 uit!  Een hele professionele en spontane meid om mee te werken.

Even een greep uit de beelden die ik van Teline heb gemaakt die dag. En het verschil met ‘haar blik’ en als je gewoon weer het meisje van 10 jaar ziet dat gekke bekken trekt.

En vergeet haar niet te volgen op Instagram en Facebook, want ik denk dat we nog meer van haar gaan horen!

Deze foto’s zijn vlak na elkaar gemaakt!

Je hoeft dus niet fotogeniek te zijn om prachtig op de foto gezet te worden. Het is de connectie die je hebt met je fotograaf en de energie die er is. Dus wacht niet te lang en laat een prachtig portret van jezelf maken, want jij bent het waard!.

Er zijn nieuwe data voor het ‘Jij Bent Mooi’ project beschikbaar,

waarin ik vrouwen en meisjes wil laten zien dat ze mooi zijn en dat ze het waard zijn

om een prachtig portret van zichzelf te hebben. 

Wil jij nou ook een prachtig portret van jezelf, stuur me dan een bericht via het contact formulier en vraag naar de mogelijkheden.

 

Liefs, Linda

Gratis E-Book The Power of Posing

 

Dit e-book heb ik speciaal geschreven voor jou als liefhebber van portretfotografie. Het maakt niet uit of je beginnend of gevorderd bent. Als jij meer wil weten hoe je het beste iemand door de poses heen kan loodsen, hoe je die volledige connectie met diegene maakt die voor jou lens staat en zo de energie van iemand kan shiften voor betere resultaten. Waardoor niet alleen je model een veel toffere ervaring heeft tijdens de shoot, maar ook jij veel meer haalt uit elke fotoshoot.

Facebook Groep: Community voor (portret) fotografe: Waanzinnige portretten in je eigen stijl

 

Een community voor (hobby) fotografen waar we kennis delen met elkaar. Elkaar inspireren en waar je terecht kunt met al je vragen over fotografie, ondernemen en mindset. Dus heb je een passie voor fotografie sluit je dan gezellig aan. Aanmelden kan via onderstaande link.