Vraag & antwoord

 

Hier vind je antwoorden op de meeste vragen, staat jou vraag er niet bij? Stuur me dan een bericht via het contactformulier.

Mijn fotografie:

Mijn stijl is wat dromerig en romantisch. Ik maak graag portretten met de nadruk op de ogen. Graag leg ik iemand vast zoals hij/zij is. Wat ik vooral belangrijk vind is dat iemand plezier heeft tijdens de fotoshoot en zich op zijn/haar gemak voelt. En vooral genieten!

Beschik je over een studio? Ja, ik heb een studio in Middelburg waar ik meestal foto’s met natuurlijk licht (beschikbaar zonlicht) maak. Foto’s met studiolampen zijn op aanvraag.  De workshops worden ook in de studio gegeven. Adres van de studio is op aanvraag.

Met welke apparatuur werk je? Ik heb altijd twee camera’s in mijn tas. De meeste fotoshoots fotografeer ik met mijn Canon 5D mark IV + 24-70 mm portret lens. Verder heb ik altijd een back up camera en lenzen in mijn tas.

Fotoshoot:

Ik wil een fotoshoot boeken en nu? Leuk! Neem contact met me op via het contact formulier of bel me even op om een afspraak te maken 06-13452895.

Ik ben niet fotogeniek: Dit hoor ik wel vaker! Je hoeft geen model te zijn om mooi op de foto te staan. Tijdens de fotoshoot zal ik rustig te werk gaan en je aanwijzingen geven qua poses en achtergrond. Maak je geen zorgen, dit komt zeker goed! Het is mijn taak om jou mooi op de foto te zetten.

Kledingadvies: Neem verschillende setjes kleding mee (max 3). Als je met een groep op de foto gaat is het mooier om 1 style te kiezen of kleuren die bij elkaar passen. Ook is het leuk om verschillende accessoires mee te nemen om het beeld af te maken zoals bv een hoed, zonnebril, sieraden of een sjaal. Ik heb ook meerdere accessoires in de studio liggen om te gebruiken.

Let op de volgende dingen:

  • knellende kleding i.v.m. striemen in de huid
  • nagels vooraf eventueel lakken
  • wenkbrauwen eventueel bijwerken een aantal dagen voor de fotoshoot

Indien je een afspraak maakt, stuur ik je ook kledingtips mee voor de fotoshoot. En heb je nog steeds geen idee, je kan ook een fotoshoot boeken met een styliste erbij. Die jou adviezen geeft over de kleding keuze.

Visagie & Styling: Ik werk samen met meerdere visagistes en (hair-)stylistes.

Slecht weer: Bij een fotoshoot op locatie kan het zijn dat het weer tegen zit. Bij bewolkt weer gaat de shoot gewoon door. Bij heel slecht weer (storm, onweer, regen) zullen we in overleg een nieuwe afspraak plannen. Of we kunnen eventueel uitwijken naar de studio of een andere overdekte locatie.

Oh nee, ik ben ziek op onze afspraak, wat nu? Geen probleem, binnen 4 weken plannen we een nieuwe afspraak. De aanbetaling verrekenen we met de nieuwe datum.

Worden er alleen foto’s in kleur gemaakt? Ik fotografeer tijdens de fotoshoot in kleur. Tijdens de selectie van de bewerkte beelden zal ik een aantal foto’s  in zwart/wit omzetten.

Hoe lang duurt het voor we de foto’s kunnen bekijken? Je ontvangt binnen 1 weken een e-mail met een link en een wachtwoord van de beveiligde web galerij met de selectie van de foto’s. Mocht je eerder de foto’s willen ontvangen, kan dit in overleg.

Na de fotoshoot:

Ontvang ik ook digitale bestanden? Het is mogelijk om uit de selectie digitale bestanden in hoge resolutie (HR bestanden=grote bestanden) te kiezen en die per email of op een USB stick te ontvangen.

Kan ik ook de onbewerkte foto’s ontvangen? Nee, het is niet mogelijk om alle foto’s van fotoshoot te ontvangen. Ik maak een selectie van de foto’s, deze selectie die zal ik nabewerken en tonen in de online gallery. Dit zijn de beste foto’s van de fotoshoot. Het kan namelijk ook een keer gebeuren dat de ogen dicht zijn en deze foto selecteer ik dan niet.

Afdrukken: Er zijn verschillende formaten mogelijk. De afdrukken worden gemaakt in samenwerking met een professioneel fotovaklab.

Hoe gaat het met de betaling? De betaling dient vooraf gedaan te worden. Informatie krijg je via een gesprek en via een voorbereidingsdocument

Bankgegevens: Linda Hemmes fotografie, Middelburg rekeningnummer NL15 RABO 0163 3919 20 | BIC RABONL2U o.v.v factuur nummer

Cadeaubonnen:

Heb je ook cadeaubonnen? Ja! Altijd leuk om iemand te verrassen met een reportage. Vul het contactformulier in, met je adres en het bedrag wat je op de cadeaubon wilt hebben en voor wie hij is. Dan stuur ik een leuk ingepakte cadeaubon naar je op.

Publicatie & promotie: Bij het maken van een afspraak stem je er mee in dat alle foto’s uit de fotoshoot ter promotie kunnen worden gebruikt op mijn website, blog, gedrukte portfolio of als promotie materiaal. Mocht je hier bezwaar tegen hebben laat het me dan weten voor of tijdens onze afspraak. Als je foto’s publiekelijk gebruikt (bv social media) is dat alleen toegestaan met naamsvermelding. Wil je de foto’s commercieel gebruiken dien je eerst met mij contact op te nemen.

Algemene voorwaarden: Hierbij de algemene voorwaarden die gelden voor een fotoshoot.

Staat jou vraag hier niet tussen, stel hem gerust!

 

 

 

 

 

 

 

Contact

T +31 6 13452895

info@lindahemmesfotografie.nl

Studio Middelburg, Zeeland NL

Social

Instagram posts