Twins

Ze lijken op elkaar, maar zijn zo verschillend

Mijn tweelingnichtjes Floor en Suus in mijn nieuwe daglicht studio

Zoals jullie in mijn vorige blog over mijn nichtje Suus hebben kunnen lezen, dat ik mijn tweeling nichtjes heb mogen fotograferen in mijn nieuwe studio. Ze kwamen bij mij logeren en moest ze natuurlijk gelijk meeslepen voor een shoot.

Foto van deze zusjes

In deze blog ga ik jullie laten zien dat het poseren of model zijn echt een vak apart is en dat kan ik met deze foto’s laten zien. Floor & Suus lijken sprekend op elkaar. Wij kunnen wel het verschil zien, maar voor een buitenstaander is het veel moeilijker te zien. Ze zijn in hun karakter ook zo verschillend. Allebei super lief, maar als je Suus ziet lachen dan smelt je. Zo zacht!  En Floor is de grappenmaker van het stel, ik moet altijd lachen om haar grapjes, dansjes en gekke bekken. Heerlijk! Maar 1 groot verschil kan je zien als ik ze fotografeer.

Modellen look

Floor heeft er zoveel feeling voor. Ze gaat staan en ze kan haar ‘look’ naar boven brengen. Na 4 foto’s had ik hem al. Suus vond het vroeger al veel moeilijker om op de foto te gaan. Maar dit keer ging het veel beter en had ze iets minder sturing nodig. Maar als ik de foto’s dan ga bekijken, zijn ze mooi maar ze zijn niet spetterend als die van Floor. Ik ben dan wel weer verliefd op de foto van Suus als ze lacht, zo is ze. Floor heeft ook gevoel voor styling en is geïnteresseerd in make up. ‘s Ochtends was ik mezelf aan het opmaken en ze kwam naast me staan kijken. ‘Tante Linda jij hebt wel heel veel make up”.

Ik heb tegen mijn zusje gezegd. “Als Floor niet iets in de modellen wereld gaat doen, dan vreet ik mijn camera op”.  Haar antwoord: “Eet smakelijk”  😉 . We gaan het zien, ik hoop dat ik mijn camera niet op hoeft te eten haha.

Fotogeniek

De meeste mensen die voor mijn camera staan, zeggen me. ‘Ik ben niet fotogeniek’. Dan is mijn antwoord: ‘Dat zegt iedereen tegen me’. Dan hoor ik vaak ‘Maar ík, nee ík ben echt niet fotogeniek’ mijn antwoord daarop is. ‘Dat is niet erg, het is mijn taak om je goed op de foto te zetten, zoals jij bent’. Iedereen ziet iets aan zichzelf wat hij/zij niet leuk vindt. Er zijn niet zo heel veel mensen fotogeniek, je staat leuk op de foto als je zeker bent en niet gek met je gezicht gaat doen zodra er een camera in de buurt komt.

Hier onder laat ik jullie het verschil zien. En echt ik hou van ze allebei evenveel, maar ik wilde dit graag met jullie delen. Dat het echt een vak apart is. Model zijn.

En er dan ook nog even bijvertellen dat Floor ziek was en ik alleen haar staart eruit heb gehaald, haar niet eens gekamd en wat mousse erin gedaan. En in Photoshop haar haar wat bijgewerkt.

   

Jij bent mooi zoals je bent

Dat heb ik ook! Een foto van mij moet eerst door Photoshop want anders komt hij niet op social media. Als ik een selfie neem dan moeten er 10 gemaakt worden, want dan is er dit en dan is er dat. Van de week ging ik live en het eerst dat ik zag was dat mijn haar een beetje gek zat en later dacht ik: omg ik zie er wel heel moe uit, Sophie had mijn visagie moeten doen. Het leukste was dat de reacties op mijn live waren. Maar Linda ik zag helemaal niet dat er iets met je haar was, totdat je er iets van zei. Dit is ook dat iedereen de ‘negatieve’ dingen van zichzelf zien, terwijl ik denk. Ik zie het helemaal niet. je bent prachtig. Je bent mooi zoals je bent! 

portret-linda-hemmes-fotografie-studio

Heerlijk deze lacht van Suus. Daar ben ik verliefd op!

Tip

Een tip van mij. Probeer eens elke dag, als je in de spiegel kijkt, een paar dingen (misschien 1 of 2, of misschien wel 3) op te noemen die je mooi of leuk aan jezelf vindt. En niet naar de dingen te kijken die je niet leuk vindt aan jezelf. Als je dat elke dag doet dan ga je anders naar jezelf kijken. Of boek een fotoshoot bij mij en ik laat zien dat je mooi bent en fotografeer jouw zoals jij bent! Laat je me het weten of het werkt?

Wil je meer informatie over een fotoshoot, bekijk dan mijn portfolio of neem contact met me op. Wacht niet te lang, want jij verdient ook een mooie foto van jezelf!

Liefs, Linda