Test fotoalbum fotofabriek | familie fotoboek

Fotoalbum

Voor mijn vakantie werd ik benaderd door fotofabriek.nl om een digitaal fotoalbum te testen. Het was alweer een tijdje geleden dat ik via software een album had gemaakt, want tegenwoordig maak ik de lay out van mijn albums zelf in Photoshop, dus ik moest er even voor gaan zitten.

Website en software

De website ziet er overzichtelijk uit en je kan van alles met een foto bestellen, van fotoboeken tot agenda’s en zelfs toffe tuinposters!  De hardcover  fotoalbums hebben ze in verschillende formaten en ze bevatten allemaal minimaal 24 pagina’s, de grotere albums kan je zelfs uitbreiden tot 200 pagina’s!  Zo kan je je album helemaal naar je eigen zin maken.

Ik koos voor een hardcover A5 fotoalbum, liggend om er een leuk familie boekje van te maken.

Om te beginnen moest ik de software downloaden, waar je je album mee gaat samenstellen. Dit was zó gebeurt en niet moeilijk om te doen. Gewoon de stappen volgen.  Wat ook handig is, is dat je de prijs, het aantal pagina’s en de papiersoort gelijk te zien krijgt. Dan heb je nog 3 opties om je album zelf van begin tot einde samen te stellen of de software automatisch het album te laten vullen met jouw foto’s, die je dan weer aan kan passen.

Dan gaan we beginnen!

Stap 1 is een ‘nieuw project’ openen. Daarna worden aan de linkerkant de mappen met afbeeldingen die op je computers staan zichtbaar. Daar kan je een map aanklikken waar je uit wilt werken en de beelden komen links onderin te staan. Als eerste word de voor- en achterkant van je album getoond. Daar zou je gelijk aan kunnen beginnen maar je kan ook eerst het album vullen en dan bedenken wat je op de cover gaat zetten.  Het enige wat je hoeft te doen is de foto slepen naar de juiste pagina. En tijdens het maken krijg je genoeg tips en adviezen in je scherm te zien. Bovenin zie je alle pagina’s dus het switchen van pagina naar pagina is super simpel. Verder zijn er heel veel sjablonen en bewerkingsopties maar daar heb ik voor dit album geen gebruik van gemaakt. Tijdens het creëren van het album kan je ook nog op voorbeeld klikken en alvast zien hoe het eruit komt te zien. Ben je helemaal klaar dan klik je op bestel product en de betalingspagina wordt zichtbaar. Als je deze doorlopen hebt krijg je je album nog via de e-mail te zien, dus je kan alvast bladeren voordat je het fysiek in handen hebt! De software vind ik heel gebruikersvriendelijk en nog een pluspunt ik hoefde niet te lang te wachten op het album want het was binnen een week in huis!

Ik heb gekozen om een fotoboek te maken met foto’s die ik gemaakt heb tijdens familiereportages. Hieronder een aantal foto’s om te laten zien hoe het is geworden.

Er staan dan nog heel veel digitale beelden op mijn computer te wachten, van vakanties, familie uitjes en portretten van de kids. Deze kijk ik helemaal niet meer terug. Een goede reden dus om op  een regenachtige dag achter mijn computer te kruipen en er nou eindelijk eens een album van te maken. Die je kan vastpakken en lekker met een kop thee weer kan doorbladeren. Om weer die leuke vakantie te beleven!

Ik mag nog 3 leuke vouchers weggeven van Fotofabriek, 5 euro korting, 25 % korting op een canvas en een gratis verzending. Wil jij ook meedoen, geef dan aan in een reactie waar jij een leuk fotoalbum of canvas van zou willen maken. (meedoen kan t/m woensdag 19.00 uur).

“Deze wedstrijd is op geen enkele manier verbonden met Facebook en is op geen enkele wijze gesponsord, ondersteund of georganiseerd door Facebook.

“De informatie die je verstrekt  door mee te doen aan deze wedstrijd verstrek je niet aan Facebook maar aan Linde Hemmes fotografie”

 

Liefs, Linda