Ik heb het nog nooit gedaan

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!

Foto Jody Deijnen

Deze ken je uiteraard van Pipi Langkous en dit dacht ik december 2018. Ik vind het super moeilijk, maar ik denk dat ik het wel kan.

En ik had het over een jaar lang niet shoppen en dan heb ik het over kleding. Ik merkte dat ik vaak ging winkelen voor het gevoel dat het je geeft als je iets nieuws hebt gekocht.

Na het zien van een programma Genaaid, een programma over ontwerpers die ervaren hoe het er in de fashion industrie aan toe gaat , wist ik het zeker.

Ik ga een jaar lang geen kleding kopen!

Makkelijker gezegd dan gedaan

Oké, ik moest dit gewoon kunnen. Dit zou één van mij goede voornemens van  januari worden (2019). Nou, in het begin heb ik het geweten. Pfff, ik kon niet eens een winkel binnenlopen.

Was ik er dan verslaafd aan?

Vriendinnen zeiden: ‘Linda, ga je mee winkelen? ‘  Nope! Ik dacht in het begin, zoveel mogelijk winkels vermijden, dan kom ik ook niet in de verleiding.

Genoeg kleding

Voorheen stond ik voor mijn kast en dacht vaak ‘oh, ik heb niks om aan te trekken’ en ik wist wel dat ik heel veel had om aan te trekken, maar toch voelde dat vaak zo. Iets met teveel keuze.

Maar naar mate de weken voorbij gingen, besefte ik dat ik best veel om aan te trekken had en dat ik eigenlijk daar nooit meer aan dacht. Ook de gedachte van ‘ik moet dit of dat nog hebben, want dat heb ik nog niet’kwam niet meer naar boven. Grappig wat je brein je dan eigenlijk allemaal vertelt om je gedrag goed te praten 🙂

In het hol van de leeuw

Maar goed, ik kon natuurlijk niet een heel jaar winkels gaan vermijden. Daar kwam ook nog eens bij, dat ik een leuke opdracht kreeg om te fotograferen voor een magazine met vooral fashion winkels in Middelburg. Oké, toen moest ik wel.  En verder wilde ik wel dat ik de uitdaging aan kon, om een winkel binnen te lopen zonder te shoppen.  In het begin keek in niet in de rekken en naar mate het jaar vorderde kon in zelf in de rekken kijken, zonder maar één keer de neiging te hebben om iets te kopen.

Het moeilijkste vond ik het , toen ik naar Ibiza ging, want de gewoonte was als ik op reis ging dat ik daar altijd iets ging kopen.

December 2019

Yes, yes, yes! 31 december 2019. I did it! Missie volbracht!  Een jaar lang geen kleding gekocht in de winkels of online! Zelfs veel kleding weg gedaan en ik liep er niet bij als een slons (athans dat vond ik zelf haha). En het voelde ook goed, mijn verlangen om te winkelen en dat ik elke keer iets nieuws moest hebben was weg en ik had zelf ook nog iets goeds gedaan voor het mileu.

Na mijn post op Facebook kreeg ik veel vragen van ‘Nu zal je wel heel veel gespaard hebben’  Jammer, dat had ik er niet bij gezegd in mijn doel, dus dat was opgegaan aan andere dingen (uit eten, hotel overnachtingen ed).

Het nieuwe jaar

En weet je wat het grappige is, ik heb nu helemaal geen behoefte meer om te shoppen. ‘Linda, het is bijna januari, je mag dan weer shoppen’. Ik ben nog steeds niet geweest. Zou niet weten wat te kopen haha.

Wat ik ook heb geleerd dat als ik het maar graag genoeg wil dat het kan.

Dus nu heb ik een hele lijst met wat ik allemaal wil halen o.a.

  • elke dat minimaal 1,5 liter water drinken (ik ben nogal een slechte water drinker)
  • vegetarisch eten (hier ben ik mee begonnen sinds ik op Ibiza was en het bevalt me hartstikke goed)
  • elke dag een meditatie

 

Foto Jody Deijnen

En zo kan het ook voelen voor een fotosessie. ‘Ik heb het nog nooit gedaan’ of  ‘het zal wel niks voor mij zijn’. En ik weet het is mega spannend, maar het leuke is ‘Je hebt het nog nooit gedaan, maar ik weet zeker dat jij het kan!’ Wacht niet te lang met het plannen van een fotosessie. Wacht niet op het juiste moment, dit is nu het moment. Want jij bent jij en jij bent prachtig zoals je nu bent.

Liefs, Linda

Gratis E-Book The Power of Posing

 

Dit e-book heb ik speciaal geschreven voor jou als liefhebber van portretfotografie. Het maakt niet uit of je beginnend of gevorderd bent. Als jij meer wil weten hoe je het beste iemand door de poses heen kan loodsen, hoe je die volledige connectie met diegene maakt die voor jou lens staat en zo de energie van iemand kan shiften voor betere resultaten. Waardoor niet alleen je model een veel toffere ervaring heeft tijdens de shoot, maar ook jij veel meer haalt uit elke fotoshoot.

Facebook Groep: Community voor (portret) fotografe: Waanzinnige portretten in je eigen stijl

 

Een community voor (hobby) fotografen waar we kennis delen met elkaar. Elkaar inspireren en waar je terecht kunt met al je vragen over fotografie, ondernemen en mindset. Dus heb je een passie voor fotografie sluit je dan gezellig aan. Aanmelden kan via onderstaande link.