Wat is personal branding?

Regelmatig krijg ik de vraag wat mijn specialiteit is als fotograaf. Dan is mijn antwoord op deze vraag: ‘Ik ben portret- en personal branding fotograaf   voor  vrouwelijke ondernemers die beelden nodig hebben voor Social Media, website en marketing doeleinden. Beelden waar ze kunnen laten zien wie ze zijn en waar ze voor staan, want vaak krijg ik de vraag ‘Wat is personal branding dan precies?’.

Wat is personal branding

Personal branding is jezelf presenteren als merk. Jij bent het gezicht van jouw bedrijf en jouw droomklanten willen graag zien met wie ze in zee gaan. Wat maakt jou uniek en waarom mogen ze voor jou kiezen? Ik zeg altijd je social media of je website is vergelijkbaar met de etalage van jouw winkel. Hierin laat je ook zien wat het belangrijkste is en wat jouw klanten kunnen kopen bij je.

Wat maakt jou uniek

In jouw branding kan je laten zien wat jou uniek maakt. Welke kennis en skills heb je waarmee je iemand kan helpen. Iedereen is uniek! Daarom is het zo belangrijk om zichtbaar te worden voor diegenen die jij kunt helpen met die kennis.

Mijn producten of foto’s van mezelf?

Foto’s van jezelf! Je verkoopt zoveel meer dan je product. Daarom lekker zichtbaar worden voor jouw klant. Natuurlijk kan je af en toe een foto van een product laten zien, maar op Social media vinden jouw volgers het juist leuk om jou te zien. Ze zijn nieuwsgierig wat jij doet en waar je voor staat. ‘Ja, maar niemand zit toch op mij te wachten’. Juist wel. Daarom volgen ze jou 😉

Waarom is het zo belangrijk?

Je wilt graag dat jouw droom klanten JOU leren kennen. Waarom doe jij wat je doet ? Ben je bijvoorbeeld een coach. Dan wil je graag bv betrouwbaar overkomen. Als iemand de foto ziet dat hij/zij denkt ‘Met haar wil ik graag een afspraak maken voor een gesprek’

Scrollen

Dagelijks wordt er uren doorgebracht op de telefoon. Dit omdat we entertainment zoeken. 1000-den beelden komen er voorbij. Daar wil jij natuurlijk uitspringen met jouw beelden. Dat iemand stopt bij jouw foto en naar jouw account doorklikt en gaat lezen wat jij te vertellen hebt, je gaat volgen en uiteindelijk ‘verliefd’ op je wordt en jouw kennis of product wilt kopen.

Zichtbaar worden

Daarom is het zo belangrijk dat jij zichtbaar wordt. Dat je jezelf laat zien met foto’s die precies bij jou passen. Foto’s die jouw verhaal vertellen en jou in een spotlight zetten en jou laten stralen.

Beeldbank

Met een personal branding fotoshoot gaan we beelden maken die precies bij jou en jouw merk passen. Deze beelden vormen dan uiteindelijk jouw eigen beeldbank. Beelden die jij kunt inzetten op je Social media kanalen, je website, maar natuurlijk ook voor drukwerk en marketing doeleinden.

Ben je benieuwd wat ik voor jouw personal branding kan betekenen? Vraag dan een gratis brand gesprek aan. Dan vertel ik je graag wat ik voor mogelijkheden voor jou zie.

Linda Hemmes fotografie is jarig

Linda Hemmes fotografie is jarig en bestaat nu 9 jaar.

Een mooi maar bewogen jaar. Op naar het volgende jaar.

Er is ineens weer een jaar voorbij. Wat gaat de tijd toch snel als je het naar je zin hebt, maar wel wat voor een jaar. Eén die ik van te voren niet zag aankomen. In deze blog neem ik je mee in het 9e jaar van Linda Hemmes fotografie.

Linda hemmes fotografie jarig

Laten gaan

Vorig jaar besloot ik een aantal dingen niet meer te doen. O.a. geen groepsfotografie meer voor de hoge scholen en met de bruiloften zou ik ook stoppen. Behalve één, die ik afgelopen vrijdag heb mogen doen. En hij was prachtig. (Geloof me ik heb even getwijfeld of ik wel de juiste beslissing had genomen). Het is niet dat ik het niet leuk vind, maar ik mijn passie ligt bij het fotograferen van vrouwelijke ondernemers en mentor zijn voor fotograferen. En soms moet je dan iets laten gaan, zodat ze plaats kunnen maken voor iets mooiers.

Ibiza

Ik neem je even mee terug in de tijd. Begin november vloog ik samen met Sophie, mijn vaste visagiste  naar Ibiza. Daar hebben we 4 niet alleen prachtige, maar ook inspirerende vrouwen in beeld mogen brengen op waanzinnige locaties. Want dat is wat ik wil, die vrouwen vast leggen op beeld op de waanzinnigste locaties.

Portret Veronique fotograaf Linda Hemmes

Begin van 2020

In januari had ik mijn doelen gesteld, mijn visie was helder. Mijn vision board was klaar en hing naast mijn computer, zodat ik er elke dag naar kon kijken. Dit doe ik elk jaar zodat ik weet waar ik naar toe wil met mijn business.

Maart 2020

Met 3 mooie dames ging ik naar het prachtige Parijs. Super veel beelden werden er gemaakt en zelfs een video. Een video die ik zou gaan gebruiken in mijn marketing. Het plan was prachtige vrouwen fotograferen op een top locatie……Parijs. Niet wetende dat het er 2 weken later compleet anders uit zou zien dan dat ik van te voren bedacht had. Wat we allemaal van te voren bedacht hadden.

En toen…

Toen zat ik ineens 10 weken thuis. De optie dat een overheid zou zeggen dat je niet meer mag werken, die had ik nog niet bedacht. Wow, geloof me een challenge was het. Niet alleen de onzekerheid en angst die er in het begin was over gezondheid en veiligheid, maar ik kreeg ook te maken met afzeggingen en geen zicht op nieuwe opdrachten. Heftig! Ik krijg regelmatig de vraag, ‘Waarom ben je niet gaan fotograferen, dat kan toch op 1,5 meter afstand?”. Ja, dat kan zeker, maar ik werk altijd met een visagiste en ik geloof in de kracht van de visagie, het gevoel wat het je geeft en het resultaat. Mijn beelden kan ik niet maken zonder  de samenwerking die ik heb met een visagiste. Dus ik besloot volledig bij mijn eigen visie te blijven. Dit is waar ik in geloof, dit is mijn stijl en dit is wat ik wil.

Academy

De tijd die ik had besteedde ik nu voor het maken wat al heel lang op mijn verlanglijstje stond. Online mentor zijn voor fotografen. In no-time maakte ik mijn video’s voor mijn online basis fotografie cursus, een cursus die ik normaal altijd in mijn studio gaf. Een nieuwe website met leeromgeving was in een paar weken klaar. De Linda Hemmes Academy was een feit, een online omgeving  voor diegene die ook de passie voor de fotografie hebben gevonden en die ik met mijn kennis naar een volgend level kan helpen. Niet alleen de online cursus is er nu te vinden, maar ook mentorsessie voor fotografen en mijn nieuwe Mastermind.!

“Stars can’t shine without darkness”

Wat ik je wil meegeven met deze blog.

Ga voor wat jij wil. Wat is jou why? Waarom doe je wat je doet? En kijk hier elke dag naar,  blijf daarin geloven, want daar ligt de waarde die jij, en alleen jij,  kan geven aan iemand anders. Wat ik het allerliefste doe vrouwelijke ondernemers hun mooiste zelf wil laten zien met mijn beelden, zodat ze zichtbaar zijn voor hun droomklanten en omdat ze het waard zijn om in de spotlight te staan en daarnaast die fotograaf in jou wakker schudden zodat je gaat zien welke waarde jij kan geven aan iemand anders met jouw beelden.

“Don’t dream your life, Live your dream”

Wie jarig is trakteert

En omdat ik mijn business birthday groots wil vieren en graag iets weg wil geven. Heb ik iets tofs voor je. Ik heb een voucher t.w.v. € 250,- die je als korting kunt gebruiken bij een beeldbank shoot of voor één van de mentorsessies. Let me know waarom kan jij nieuwe beelden gebruiken of zou je een mentorsessie met mij willen en misschien win jij deze toffe prijs.

De winnaars zijn inmiddels bekend

 

5 helpende tips tijdens een fotoshoot

Ik open mijn Instagram en zie een berichtje n.a.v. mijn blog van vorige week over of fotogeniek zijn wel bestaat. “Binnenkort heb ik een fotoshoot en ik vind het altijd heel erg moeilijk een foto van mezelf en dan vooral om te ontspannen. Ik weet dat het vooral aan de fotograaf ligt, maar ik wil ook graag van te voren weten wat ik kan doen”. Ik stuurde haar de volgende tips door. Deze 5 tips lees je hieronder, deze zullen je helpen om meer ontspannen een fotoshoot in te gaan.

TIP 1. Schrijf je Why op

Waarom wil je graag die foto’s laten maken?

Waar heb je ze voor nodig?

Als je opschrijft wat je why is, word het je nog duidelijker waarom je dit wil. Dit zal je helpen tijdens de fotoshoot. Denk dan ook regelmatig nog even terug aan waarom je dit wilde. Waarom is het belangrijk dat jij goede foto’s hebt? Wat wil je dat jouw klanten zien als ze naar je foto’s kijken?

TIP 2. Zet vooraf een intentie

Als ik een fotosessie heb, dan zet ik vooraf een intentie.  En niet alleen voor een fotoshoot, maar doe het voor meerdere dingen. Zo ga ik bewust de fotoshoot in en weet ik wat ik uit de dag wil halen. Zo begin je bewust aan je fotoshoot en denk je er nogmaals aan waarom je dit wil.

Stel jezelf bv de volgende vraag:

  • ‘Hoe wil ik me voelen na de shoot?’
  • ‘Wat wil je eruit halen?’

TIP 3. Kijk tijdens de shoot ook een weg

Een fotoshoot wordt na een tijdje best vermoeiend. Dit komt omdat je elke keer moet focussen en je aandacht erbij moet houden. Als je merkt dat je teveel gaat focussen op de lens en je niet meer ontspannen in de camera kijkt. Kijk dan even langs de camera of naar opzij en terwijl je dat doet denk dan aan iets leuks :). Dit tovert een glimlach op je gezicht daarna draai je langzaam je gezicht naar de camera. En je kijkt ontspannen. Herhaal het een paar keer als het nog niet helemaal ontspannen voelt.

TIP 4. Ontspan en adem

Vaak ga je heel hoog ademen, omdat het spannend is en je niet precies weet wat het resultaat gaat zijn. Dan ga je hoger ademen.  Dat is terug te zien in de beelden, omdat je dan ergens die spanning vasthoudt. Adem even diep in en uit. Je merkt gelijk dat je schouders naar beneden zullen gaan.

TIP 5. Have fun

Een fotoshoot hoort leuk te zijn, dus mijn intentie na elke fotoshoot is dan ook dat iemand het vooral leuk heeft en daarnaast natuurlijk vette beelden. Ook dit is terug te zien in je beelden. Als jij het naar je zin heb, is die sparkeling te zien in je ogen en dat zal mensen opvallen en ernaar willen kijken.

Uiteraard wil ik erbij vermelden dat het vooral de taak is van de fotograaf om jou prachtig op de foto te zetten, je op je gemak stellen en de beelden maken die precies passen bij jou doel.

Maar als je deze 5 helpende tips toepast dan zul  je merken dat die fotoshoot veel leuker zal zijn. En dat dat terug te zien is aan de beelden.

Veel plezier!

PS Als je een keer wil sparren over welke beelden precies bij jou en je brand passen. Plan dan vrijblijvend een brand gesprek bij me in en ik vertel wat ik voor jou zou kunnen betekenen.

 

Fotogeniek zijn bestaat dat wel?

Portret Jessica in Parijs door Linda Hemmes

Hoe ik tegen fotogeniek zijn aan kijk?

We zijn in de studio en ik praat met de vrouw die in de stoel van de visagiste zit. Een praatje wat ik met iedereen maak die in de studio komt. Om iemand te leren kennen, om nogmaals te benoemen met welke intentie iemand op de foto wilde gaan en om iemand op haar gemak te stellen, want ja het is best spannend om op de foto te gaan. Toch?

We hebben het over zichtbaar zijn en ineens stelt ze me de volgende vraag. ‘Ik ben wel benieuwd hoe jij tegen fotogeniek zijn aan kijkt?’. Ik kijk haar aan en dit is de eerste keer dat iemand, die over een half uurtje op de foto gaat, me die vraag stelt. Normaal krijg ik namelijk altijd te horen voorafgaand aan een shoot. ‘Ik ben niet fotogeniek hoor’ ‘Ik sta nooit mooi op een foto’. Dan kijk ik Sophie, mijn visagiste, aan en dan moeten we allebei een beetje gniffelen, want het leuke is dat ik dit bij 90 % van mijn shoots hoor. En begrijp me niet verkeerd, want ik snap en voel hem helemaal. Het is ook super spannend, want wat als het nou niet lukt en je er niet mooi op staat. Mijn intentie voor elke shoot is dan ook dat ik iemand aan het einde van de shoot een super fijne tijd heeft gehad en heeft gezien dat ze wel mooi op een foto staat.

Portret Veronique Ibiza door Linda hemmes

 

Rolletjes tijdperk

Het is heel herkenbaar voor mij, want ik vond mezelf vroeger nooit leuk op de foto staan. Eerlijk gezegd, ik vond het vreselijk! Mijn vader maakte vroeger de foto’s van ons gezin, vaak met de timer,  en dat duurde altijd super lang en als de timer dan af ging dan was ik het al beu en stond ik met een boos gezicht op de foto haha. Heel leuk in het nog rolletjes tijdperk.

En hoe ik er nu, na 1000-den mensen, te hebben gefotografeerd en meerdere malen zelf voor de lens hebben gestaan. Ben ik van mening dat als je fotogeniek bent of altijd goed op een foto staat, je gewoon ontspannen bent als er een camera tevoorschijn wordt gehaald. Je schiet niet gelijk in je hoofd. ‘Oh jee, ik zal er wel weer niet leuk op staan’.  Nee, je lacht leuk, je trekt geen gekke bekken of verkrampt en wordt zenuwachtig. Daarom sta ik zelf ook regelmatig voor de camera, uiteraard om mijn beeldbank uit te breiden voor mijn business, maar ook weer te ervaren wat iemand ervaart voor mijn lens. Waar laat ik mijn armen? Wat zie jij nu precies? Is het niet gek als ik zo sta? En dan is het super fijn als iemand je begeleid tijdens een pose.

Fotograaf Linda Hemmes

foto gemaakt MyObjective

Natuurlijke schoonheid

Natuurlijk heb je mensen die een natuurlijke schoonheid hebben en gewoon een bepaalde blik hebben die gewoonweg prachtig is. Kijk bijvoorbeeld naar Teline, ze is een prachtige verschijning en ze weer ook precies hoe ze zich moet bewegen. Of mijn tweelingnichtje Floor, als er een camera komt heeft ze een blik…..dat gebeurt gewoon natuurlijk. Want als ik haar zusje Suus fotografeer (en ze zien er precies hetzelfde uit) dan moet ik meer mijn best doen, want ze fladdert meer rond met haar mind, maar dat maakt haar niet minder mooi. Modellen oefenen dan ook regelmatig voor de spiegel. Weten welke kant van hun gezicht het mooiste is en onder welke hoek ze gefotografeerd moeten worden.

Portret Teline fotograaf Linda

Al eerder schreef ik een blog over fotogeniek zijn. Hier lees je daar meer over.

Wat mijn taak als fotograaf is

Ik zie dan ook in ieder mens iets moois en ben van mening dat je iedereen goed op de foto kan zetten. Dat is ook mijn taak als fotograaf, om jou zoveel mogelijk op je gemak te stellen. Om de energie te shiften van gespannen naar ontspannen. Van spannend naar oh, maar dit is heel leuk en ik kan dit. Het is dus eigenlijk een mind spelletje ;). En ik laat je met de beelden zien dat het ook voor jou mogelijk is.

Dus mijn tip. Als er een camera tevoorschijn wordt gehaald. Ontspan!

Ben je fotograaf en wil je hier meer over weten? Doe dan mee met mijn masterclass over poseren op 12 of 16 september.

Liefs, Linda

Gratis E-Book The Power of Posing

 

Dit e-book heb ik speciaal geschreven voor jou als liefhebber van portretfotografie. Het maakt niet uit of je beginnend of gevorderd bent. Als jij meer wil weten hoe je het beste iemand door de poses heen kan loodsen, hoe je die volledige connectie met diegene maakt die voor jou lens staat en zo de energie van iemand kan shiften voor betere resultaten. Waardoor niet alleen je model een veel toffere ervaring heeft tijdens de shoot, maar ook jij veel meer haalt uit elke fotoshoot.

Facebook Groep: Community voor (portret) fotografe: Waanzinnige portretten in je eigen stijl

 

Een community voor (hobby) fotografen waar we kennis delen met elkaar. Elkaar inspireren en waar je terecht kunt met al je vragen over fotografie, ondernemen en mindset. Dus heb je een passie voor fotografie sluit je dan gezellig aan. Aanmelden kan via onderstaande link.